B. Rivijera: Austrijanci zainteresirani za Pinetu

Detalj s lokacije Pineta (Tea Cimas/CROPIX)
Detalj s lokacije Pineta (Tea Cimas/CROPIX)

Austrijski poslovni ljudi iz hotelijerskih krugova prošlog su tjedna bili u Ministarstvu turizma gdje su se sastali s ministrom Veljkom Ostojićem. Tema razgovora bila je investicija u projekt Brijuni rivijera te mogućnost ulaganja u ovaj, najveći investicijski pothvat u turizmu u RH od neovisnosti.

Kako doznajemo u tom Ministarstvu, austrijski biznismeni su zainteresirani za projekt koji obuhvaća izgradnju hotelskog kompleksa u fažanskoj Pineti. U Ministarstvu turizma kažu da se radilo o uobičajenim razgovorima koji se svakog tjedna vode s potencijalnim investitorima. U pitanju nije samo projekt Brijuni rivijera", već i mnogi drugi diljem države, kažu u Ministarstvu.

Neslužbeno doznajemo da su s ministrom Ostojićem razgovarali Austrijanci koji su već desetljećima poznati u hotelijerskom biznisu. Oni su, navodno, vrlo zainteresirani za izgradnju hotela s četiri zvjezdice u samoj Pineti te ih je navodno zanimao modus operandi koji se odnosi na natječajnu dokumentaciju te na sve ostale birokratske probleme s kojima bi se mogli susresti prilikom gradnje. (C. B. G.)


Podijeli: Facebook Twiter