B. Pavlović: Gledao sam zeleno-žute, pa odlučio doći

Bojan Pavlović u dresu Istre 1961 na prvom treningu (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)
Bojan Pavlović u dresu Istre 1961 na prvom treningu (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)

Jutarnji trening u teretani kod Pere Tadića podno Gradskog stadiona "Aldo Drosina" bio je bogatiji za novog člana "zeleno-žutih".

Treninzima Istre 1961 odmah se priključio u četvrtak navečer pristigli dosadašnji desni bočni Kaposvara, Bojan Pavlović. Bio je to jedan od trojice igrača koje su u pulskom klubu "naciljali" u zadnjoj fazi ovog prelaznog roka.

Spomenuo je trener Igor Pamić u nekoliko navrata kako mora naći igrača koji će na desnom boku moći odmah "u vatru" kako bi Ivor Horvat mogao mirno raditi i doći u pravu formu u nastavku prvenstva. I potraga nije dugo trajala

- Brzo smo se dogovorili jer sam imao "čiste papire" i odmah sam došao u Istru 1961 - mirnim je tonom jučer neposredno pred ručak u medulinskom hotelu Koral, bazi pulskog kluba u ovim pripremama, govorio novi desni bočni pulskog prvoligaša, Bojan Pavlović.

- Igram na pozicijama desnog veznog i desnog beka. Zapravo, cijelu sam karijeru igrao na desnoj strani. U Kaposvaru sam u 80 nastupa postigao osam golova, uglavnom u prve dvije godine kad sam igrao na poziciji veznog igrača, dok sam kasnije više igrao desnog beka.

Sad me u posljednje vrijeme trener dosta šetao po pozicijama, pa sam čak igrao i na lijevom beku. Protekle polusezone klub se našao u financijskim problemima, dosta je igrača otišlo, tako da je prikovan za dno ljestvice.

Kad igrač treba doći u novu sredinu u pravilu potraži mišljenje nekoga tko je igrao u tom klubu ili o klubu sazna putem interneta. Pavlović nije morao podatke prikupljati na taj način.

- Igrom slučaja pogledao sam par utakmica Istre 1961 na televiziji prošle sezone. Posljednju sam gledao onu protiv Slavena, pa sam tako imao osnovne informacije i o klubu i o hrvatskom prvenstvu. (R. CAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter