B. Kosmač: Moj favorit je pašta s tunjevinom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Boris Kosmač poznati je pjevač, imitator, voditelj, bivši "farmer" - sudionik u istoimenom reality showu i urednik emisije Celebrity make over, te vlasnik licenci za izbor Miss i Mistera turizma Hrvatske.

Iako je već nekoliko puta sudjelovao u kuharskim TV show-ovima, za sebe kaže da nije vičan kuhanju. Njegov poznati i jedini recept je pašta s umakom od tunjevine, s dodatkom kikirikija i svježih maslina. Dodaje kamo mu je vrlo bitno vino koje će poslužiti svojim gostima. Iako je kontinuirano na dijeti, Boris iskreno priznaje da mu je omiljena hrana slavonska pizza, sve što netko drugi skuha, te shakeovi.

- Ne volim jesti ono što sam skuham, ali teško da će me netko pobijediti u serviranju i posluživanju hrane. Obožavam zelene masline, grah, zelje i - vaniliju, priča Boris. U šali dodaje kako je vječiti gubitnik, ali moralni pobjednik celebrity showa "Večera za pet". I za kraj zaključuje, u svom duhovitom tonu, kako je ovom trenutku izuzetno zadovoljan svojom linijom, prvenstveno zbog  izbjegavanja porečke Ulice Decumanus i svih slastičarnica u gradu.

- Sladoled uočavam s velike udaljenosti, a najčešće su mi oči veće od realnih mogućnosti…Obično naručim minimalno pet kuglica bilo čega, samo ne voćnih, završava svoju kratku ali jasnu gastro priču naš sugovortnik.

Pašta s tunom by Boris Kosmač
Sastojci i priprema: Skuhati integralnu paštu i procijediti. Na hladno extra djevičansko maslinovo ulje dodati sitno narezanu mrkvu, luk, papriku i kikiriki. Sve to lagano pirjati dok ne omekša. 

U smjesu dodati tunjevinu iz konzerve (onu u vodi, zbog manje masnoće), te kuhati sve zajedno deset minuta. Vrlo je važno dodati jednake količine (jednu žličicu) soli, papra, vegete, currya te bosiljka. Preko jela, prije posluživanja, posipajte sitno sjeckane zelene i crne masline.


Podijeli: Facebook Twiter