Azzie: Pistorius na rubu samoubojstva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najpoznatiji svjetski paraolimpijac Južnoafrikanac Oscar Pistorius (26) koji je optužen za ubojstvo svoje djevojke Reeve Steenkamp, na rubu je samoubojstva, kazao je jedan od njegovih najboljih prijatelja.

"Oscar stalno spominje Reevu i traži da se molimo za nju i njezinu obitelj. Rekao bih da je on slomljen i na rubu samoubojstva. Njegova situacija je krajnje zabrinjavajuća," kazao je Mike Azzie.

Pistorius je optužen da je sredinom veljače ubio svoju djevojku nakon što je pucao kroz vrata kupaonice u svojoj kući u Pretoriji. Na sudu je tvrdio kako je pucao jer je mislio kako je unutra provalnik. Prošlog tjedna je pušten iz pritvora uz 110.000 dolara kaucije, a morao je i predati putovnicu. Njegovo iduće pojavljivanje na sudu bit će 4. lipnja.

Pistorius je postao prvi sportaš s amputacijom koji je nastupio na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu i to na 400 metara plasiravši se u polufinale, a na Paraolimpijskim igrama je ukupno osvojio šest zlatnih medalja. Pistorius je rođen je s urođenom manom i prije prvog rođendana amputirane su mu noge ispod koljena. U srednjoj školi bavio se ragbijem, vaterpolom i tenisom, no najveće rezultate je postigao u atletici. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter