Azil udruge Ruka šapi čeka prenamjenu zemljišta

Napuštene životinje trebaju pomoć svih nas (arhiva/D. ŠTIFANIĆ)
Napuštene životinje trebaju pomoć svih nas (arhiva/D. ŠTIFANIĆ)

Nedavni dramatičan apel udruge Ruka šapi zbog nestašice hrane za napuštene životinje o kojima skrbe urodio je plodom. Kako doznajemo od predsjednice udruge Svjetlane Prodanović, nakon apela su uspjeli sakupiti hranu za određeni period, no istaknula je da to nije dugoročno rješenje.

- Svjesni smo da se ne možemo oslanjati na pomoć dobrih ljudi, pojedinaca, poduzetnika, jer se radi o kratkotrajnom rješenju, a problem ostaje, veli nam Prodanović. Ponovila je da su neprofitna udruga koja funkcionira isključivo na donacijama, a budući da ekonomska kriza ne popušta, sve je teže doći do donacija.

Izlaz vidi u još većem angažmanu Grada Pule i Županije jer sredstva koja dobivaju ne mogu pokriti troškove. Veli da trenutno skrbe o 70-ak životinja, a samo mjesečno im je potrebno pola tone suhe hrane. Dodala je da su ovo ljeto spasili i puno mačića te su im troškovi još veći. Inače, udruga nema sklonište već napuštene životinje drže u kućama i stanovima članova udruge ili kod privremenih udomitelja.

- Što se tiče zemljišta koje nam je dodijelio Grad Pula, nema nikakvih novosti. Još se čeka njegova prenamjena, koja bi se najvjerojatnije trebala dogoditi u veljači iduće godine, veli nam Prodanović. Dodaje da im tek tada slijedi mukotrpan posao jer će za izgradnju skloništa također biti potrebna financijska sredstva. Veli da su već imali ponuda i javili su im se pojedinci koji bi im donirali građevinski materijal, no ruke su im vezane dok Grad ne obavi prenamjenu zemljišta.

U međuvremenu, donacije se prikupljaju i nadalje pa svi koji žele pomoći napuštenim životinjama mogu nazvati na brojeve 095/864-9633, 099/670-8275 i 099/851-2255, ili uplatiti sredstva na žiro račun udruge u Raiffeisen banci HR3524840081105307250, poziv na broj 99, opis plaćanja "donacija". (N. SOFTIĆ)      


Podijeli: Facebook Twiter