Azerbajdžan: Pronađeno još 6 tijela nakon požara na platformi

Ilustracija
Ilustracija

Pronađena su tijela šestorice radnika koji su nestali nakon požara u petak na azerbajdžanskoj naftnoj platformi u Kaspijskom moru, objavila je državna energetska kompanija SOCAR u utorak.  

Kompanija je rekla da će helikopter i dalje pretraživati to područje. Od 62 osobe koje su bile na naftnoj platformi Gunešli kad je požar buknuo, potvrđeno je da je jedna osoba smrtno stradala a da su 33 radnika spašena. I dalje traju napori na gašenju požara na platformi. "Zasad  je najmanje jedna bušotina i dalje zahvaćena požarom", rekao je Balamirza Alirahimov, glavni inženjer u Azneftu, SOCAR-ovoj proizvodnoj podružnici.

U kompaniji kažu da je požar izbio u petak navečer kada je zbog oluje oštećena plinska cijev. Zbog nevremena su bili otežani gašenje i akcija spašavanja.

Četrdesetak radnika pokušalo se ukrcati na čamac za spašavanje pričvršćen uz platformu, ali se on probušio, pa su radnici upali u more.

SOCAR je također priopćio da je prekinuta potraga za trojicom radnika koji su u petak upali u more u nesreći na drugoj platformi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter