Avion na letu Pula-Oslo prisilno sletio u Italiji

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Avion Boeing 737-800 avio kompanije Ryanair na današnjem letu Pula-Oslo imao je probleme na motoru i prinudno sletio u zračnu luku Bergamo pokraj Milana. Talijanski mediji su izvijestili da je u avionu bilo 124 putnika koji su potom čekali drugi avion koji će ih odvesti u Oslo. Engleski mediji su objavili da će putnici stići u Oslo zamjenskim Boeingom, s tri sata zakašnjenja u odnosu prvotni red letenja.

"Posada aviona je zagasila motor zbog tehničkog problema 120 nautičkih milja sjeveroistočno od Bergama. U 11.05 sati pilot je javio kontrolnom tornju u Bergamu o kvaru na motoru zbog čega su u toj zračnoj luci aktivirane sve procedure hitnog slijetanja. Avion je sletio nakon 40 minuta bez ikakvog problema za putnike koji su mirno izašli", izvijestili su talijanski mediji.

Bruno Rogović, direktor Zračne luke Pula, veli da pilot aviona Ryanaira nije prijavio nikakve poteškoće dok su ga njegovi djelatnici otpratili izvan hrvatskog zračnog prostora te da nema preciznih saznanja što se nakon toga dogodilo.

Pored aviona na letu Pula-Oslo, danas je problema imao još jedan avion Ryanaira. Odmah nakon polijetanja iz Madrida za Kanarske otoke avion je bio prisiljen na prizemljenje u Madrid zbog gubitka pritiska u kabini što je aktiviralo otvore i pred 160 putnika spustilo maske za disanje. Osim straha putnici nisu prijavili nikakve poteškoće medicinskom osoblju koje ih je dočekalo u zračnoj luci. Putnici su popodne ipak odletjeli za Kanarske otoke, ali zamjenskim avionom.

Talijanski mediji su izvijestili da su avioni Ryanaira zabilježili i niz drugih neuobičajenih slijetanja.

"U utorak je avion Ryanair, na letu Leeds - Kanarski otoci, zatražio prioritetno slijetanje zbog straha od manjka goriva. Zbog istog je razloga protiv Ryanaira pokrenuta istraga za još tri prisilna slijetanja zatražena 26. srpnja u Španjolskoj", navode mediji. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter