Avanturisticka utrka na Pazincici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Biciklist Aleš Hrvatin iz Buzeta i maratonac Ivan Stanic iz Tupljaka bili su najbrži tandem u avanturistickoj utrci Pazincica Clearwater Revival, koja se u nedjelju održala dolinom Pazincice i sjevernom okolicom Pazina.

Zahtjevnu trasu dugu 17 kilometara, koja je uglavnom vodila šumskim puteljcima, ali i na nekoliko mjesta presijecala Pazincicu, prevalili su za 75 minuta. Prema pravilima utrke pritom su se služili samo jednim biciklom koji su izmjenjivati.

Drugi su na cilj na mostu Vršic iznad Pazinske jame stigli biciklist ?ani Simcic i triatlonac Dejan Ljubas iz Rijeke, kojima je trebalo nešto manje od 78 minuta, dok su treci bili Puljanin Goran Modrušan i Klemen Udovic iz Slovenije koje su utrku prošli za nešto manje od 80 minuta.

Cetvrto mjesto zauzeli su Mauricio Križmanic iz Kanfanara i Senad Hodžic iz Pazina, peti su bili Sandi Milohanic iz Tinjana i Aleksandar Grah iz Cerovlja, a šesti Pazinci Ivica Brajkovic i Marko Koraca.

U mješovitoj kategoriji najbrži su bili Andrea Kiršic iz Labina i Davor Roce iz Sutivanca, drugi su na cilj stigli Zorana Težak i Bojan Prokop, a treci Mirjana Kmacic Pellizzer i Davor Zorko.

U kategoriji maloljetnika najbolji su rezultat ostvarili Tomy Ujcic iz Pazina i Mario Radovic iz Cepic Polja, drugi su bili Paolo Rigo i Romeo Flego, a treci Marko Bertetic i Sandi Bažon.

Utrku je petu godinu za redom u povodu Dana voda organiziralo sportsko društvo Trickeri, a s 35 natjecateljskih parova bila je najmasovnija dosad.


Podijeli: Facebook Twiter