Avantura života na dva kotaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Shigeru Sato na put oko svijeta krenuo je iz svog rodnog Tokija, a ovih se dana nakratko zaustavio i u Puli. Naime, ovaj simpaticni 28-godišnji Japanac je prije pet mjeseci krenuo u svoju avanturu života. Na taj se daleki put, za koji predvida da ce trajati cak dvije godine, uputio na dva kotaca - svom metalnom ljubimcu "suzukiju" DR650.

"Na put sam krenuo bez nekog posebnog razloga. Želio sam upoznati kulturu i obicaje drugih država i jednostavno sam krenuo u ovu avanturu. Krenuo sam prije pet mjeseci, a dosad sam posjetio brojne zemlje istocne i središnje Azije, i evo sada Europe. Iz Japana sam krenuo u Rusiju, zatim u Mongoliju, pa u Kazahstan, Kirgistan, Tadžikistan, Uzbekistan, Azerbajdžan, Gruziju, Armeniju, Tursku, Bugarsku, Rumunjsku, Madžarsku i naposljetku - Hrvatsku", kaže Sato. Prije nego li je došao do Pule, posjetio je Zagreb i Rijeku. U najvecem istarskom gradu zadržao se cak tri dana, a clanovi motokluba Twin Horn ponudili su mu smještaj i pokazali grad.



"U Pulu sam sasvim slucajno došao, nikad prije nisam cuo za vaš grad. Svida mi se Pula, a drago mi je što ovdje nije hladno. Cudno mi je kako ovdje ljudi žive vrlo opušteno, nema toliko strke kao u Japanu", kaže Sato.


Podijeli: Facebook Twiter