Avantura na filmu: Biciklima od Poljske do Pule


Kao sponzor dokumentarnog filma "1276" Arenaturist je pratio biciklistički par Gosiju i Jerrya na dvotjednoj vožnji kroz Europu. Film u režiji mlade poljske redateljice Aleksandre Zimny, govori o ljudima koji su u avanturu krenuli iz Poljske, pa kroz Slovačku, Mađarsku, Bosnu i Hercegovinu, preko Zagreba, Plitvica i Zadra došli u Pulu, grad u kojemu su ljetovali kao djeca.

Dokumentarni film "1276" dobio je ime po broju kilometara koje će Gosia i Jerry preći na dva kotača. Jerry, poljsko-venecuelanskog porijekla avionom je doletio u Poljsku iz Pariza, gdje se prvi puta susreo s prijateljicom Gosiom. Upoznali su se preko društvenih mreža, a zajednička ljubav za pustolovinama spojila ih je u ovoj avanturi na dva kotača.

Poznata poljska redateljica Aleksandra Zimny, ujedno i Jerryjeva sestrična, odlučuje krenuti na put zajedno s bratićem kojeg nije vidjela tijekom zadnjih sedam godina, i odlučuje snimiti dokumentarac o ovoj jedinstvenoj avanturi.

Arenaturist, kao sponzor, pratio je ovu kreativnu avanturističku i obiteljsku priču na dva kotača, te je na svojim društvenim mrežama svakodnevno dijelio ovo iskustvo sa svojim gostima. Avantura je počela 15. srpnja, a Aleksandra, Gosija i Jerry u Pulu su došli 28. srpnja kada su se smjestili u Arenaturistovim hotelima i kampovima, gdje su boravili do svog povratka u Poljsku.

Arenaturist podupire sve mlade i njihove kreativne ideje i vjeruje da je ovo iskustvo izvanredna prilika, ne samo za promicanje Pule kao turističkog odredišta, nego i inspirirajuća priča koja želi poduprijeti sve mlade na inicijativu, koliko god ona mogla biti neobična drugima!

Po završetku ove turneje i finaliziranju dokumentarnog filma, Arenaturist će putem svojim kanala i društvenih mreža prikazati film, a u suradnji s redateljicom Aleksandrom kandidirati ga i poslati na mnogobrojne buduće festivale dokumentarnih i turističkih filmova diljem Europe, a prvi od njih će biti Krakow Film Festival. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter