Avangardno i nenosivo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najveci šok ovogodišnjeg pariškog tjedna mode priredio je britanski dizajner Alexander McQueen koji je svoju kolekciju za proljece-ljeto 2010. zamislio kao nevjerojatan spoj tehnologije, vode i izvanzemaljskog. Ovaj uvijek teatralan dizajner još jednom uspio je privuci pažnju modnog svijeta. Kolekciju je nazvao "Plato Atlantis", a vecina modela, kako sugerira i tema kolekcije, bila je plavih nijansi.

Unatoc tome što su manekenke imale lude frizure i aplikacije na licu zbog kojih su se doimale kao izvanzemaljke ili pak bica iz morskih dubina, najveci šok bile su - cipele.

Bizarne platforma-cipele mnogi su ocijenili zastrašujucima. Iako njihov izgled navodi na zakljucak da je hod u ovim cipelama nemoguca misija, hrabre manekenke na McQueenovoj reviji dokazale su suprotno. Štoviše, niti jedna nije pala na pisti. Iako je sasvim jasno da ovakve cipele nisu za svakodnevnu upotrebu, u svakom slucaju mogu se promatrati u kontekstu avangardnog modnog remek-djela.

Uz zanimljivu kolekciju išle su i zamršene frizure modela, kose smotane poput morskih trava s detaljima od sicušnih pletenica.


Podijeli: Facebook Twiter