Autoutrka Ragusa Racing: Istrani osvojili Dubrovnik

Donald Milokanović (Snimio Marinko KRPAN)
Donald Milokanović (Snimio Marinko KRPAN)

Donald Milokanović, vozač Autokluba Skok racing "pokosio" je konkurenciju osvojivši "7. Nagradu Ragusa Racing 2012“, peto ovogodišnje bodovno natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu u još jednoj izvrsnoj organizaciji Autokluba Ragusa racing. Nastupilo je, na žalost, samo 38 vozača iz 12 klubova. Usprkos malobrojnosti vozača nije nedostajalo izvrsnih vožnji i međusobnih ogleda za prestiž u svakoj od raspisanih konkurencija.

Drugu generalku jednog PH slaloma koja se ne boduje, ali bilježi, zaredom ove je godine osvojio Donald Milokanović u njegovom nabrijanom fićeku klase sport 7. Vrijeme treninga 54,999 sekundi na dionici dugoj 1.160 metara s 47 vrata na trkalištu preuređenom na dijelu županijske ceste Mokošica - Lozica pokazalo se najboljim cijelog dana. Mladi Milokanović jedini je sudionik koji je sve tri vožnje odvezao identičnim ritmom, a najbolja službena bila mu je druga u vremenu 55,044 sekunde i s prosjekom 75,92 km/h. Najvećeg rivala imao je u još jednom vrsnom i mladom istarskom automobilistu Ninu Andrejeviću koji u sličnom fićeku vozi ovu sezonu za AK Opatija. Nino se na kraju morao zadovoljiti drugim mjestom generalke što mu je donijelo i drugo mjesto Grupe III sportskih automobila i klase sport 7, ali i petu pobjedu u konkurenciji juniora. Andrejeviću je to bilo dovoljno da zadrži vodeću poziciju grupe Sport, dok je Donald Milokanović na ljestvici pretekao Dejana Kopajtića (Rijeka).

Ukupnim rezultatom, trećim vremenom generalno ugodno je iznenadio i treći Istrijan Dorijano Milanović iz pazinskog Istra racing teama. Time je osvojio pobjedu Grupe I serijskih automobila i bodovno se  izjednačio na drugoj poziciji s Goranom Laušinom (Samobor).

"Katica za sve" u Skok racingu, Edi Milokanović poslije trogodišnje pauze mudro odabranom klasom Sprint 6 i pobjedom u klasi doprinio je gotovo neočekivanoj, s obzirom na raspored snaga, ekipnoj pobjedi AK Skok racing. Sad je brtoniški klub stekao 13 bodova prednosti ispred najvećih rivala, AK Opatija, no u igri za godišnje postolje PH ostaju i vozači AK Rijeka koji su u Mokošici bili treći. (Miroslav KRPAN)


Podijeli: Facebook Twiter