Autorefleksija tijela Tee Bicic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jaka ženska energija pohranjena u izložbi labinske umjetnice Tee Bicic otvorila je vrata vodnjanske Kreativne kuce, cime je službeno otvoren i ljetni izlagacki ciklus ove jedinstvene galerije u sklopu cjeloljetne manifestacije Vodnjanskog ljeta.

Intiman prostor galerije na tri kata privukao je veliki broj štovatelja likovnog izricaja umjetnice, koja je ovoga puta kombiniranim tehnikama prenijela svojevrsnu direktnu likovnu autorefleksiju u kojoj se susrece s vlastitim tijelom i potrebom da ga preispita i istraži u svim skrivenim kutovima fizickog. Rezultat je afirmacija: "Moje tijelo zna da sam žensko", kako zakljucuje Bicic porukom na pocetku izložbenog prostora.

Autoricina spoznaja je direktna, brza i cista te su i potezi jednostavni i dominantni, a jakim definiranim koloritom u pretežno crvenoj, crnoj i bijeloj boji naglašava eroticnost radova kao manifest vlastite spoznaje o svom fizickom bicu, što je ujedno i naziv izložbe "Od sebe". Jednostavno, bez unutarnjih previranja, eksplicitne ženske energije radovi autorice u sinergiji su s kucom-galerijom-ateljeom akademske slikarice i profesorice Roberte Weissman Nagy, koja je otvorila izložbu.

"Ja stvaram u tom prostoru, ali zamisao mi je prezentirati povremeno interesantne autore, samostalnim ili skupnim projektima manjeg obima. Ovo nije klasicna galerija, nego moj mentalni prostor iz kojeg se sklonim da bi netko od autora prezentirao svoja trenutna razmišljanja i onda se opet vratim s 3. kata raditi i ostaje mi i ta energija", rekla je voditeljica galerije na otvaranju pred mnogobrojnim posjetiteljima koji su bili oduševljeni radovima, ali i jedinstvenom galerijom u kucici nasred ulice s portretom starog Vodnjanca kao spomen na povijest kuce.

Izložba se može razgledati do 9. srpnja u od 18 do 20 sati. (L. BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter