Autor Simpsona otkrio stvarni Springfield

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Price o zgodama Barta Simpsona i njegove obitelji postale su opce mjesto televizijske industrije, no jeste li se ikada zapitali gdje se Springfield, rodni grad Simpsona, zapravo nalazi?

Sam Springfield postao je svojevrsna zvijezda popularne animirane TV serije služeci kao kulisa za smiješne avanture obitelji Simpson. Pune 23 godine, koliko se show prikazuje, autor je stvarnu lokaciju toga gradica držao strogo cuvanom tajnom, sve dosad.

U razgovoru za svibanjsko izdanje casopisa Smithsonian, Matt Groening otkrio je da je animirani grad utemeljen na Springfieldu u americkoj saveznoj državi Oregon, blizu njegovog rodnog grada Portlanda.

- Shvatio sam da je Springfield jedno od najcešcih imena za americke gradove. Želeci postici uspjeh serije pomislio sam: To ce biti stvarno cool, svatko ce misliti da se radi o njegovom Springfieldu. I doista je tako, rekao je Groening.

Prica o obožavatelju krafni Homeru J. Simpsonu i njegovoj disfunkcionalnoj obitelji, supruzi Marge i djeci Bartu, Lisi i Maggie, postala je opce mjesto americke kulture, osvojila 27 Emmyja i dobila svoje mjesto na holivudskoj Stazi slavnih.

Clanovi obitelj Simpson imena su dobili po Groeningovoj obitelji: ocu Homeru, majci Margaret te sestrama Lisi i Maggie.

Lik Barta utemeljen je na Groeningu osobno, no ime Matt zamijenio je Bartom jer je "u glavi imao ideju ljutitog oca koji vice 'Bart', a Bart zvuci kao 'bark' (režanje psa)", pa mu se to cinilo smješnije.

Cak je i adresa na kojoj živi omiljena americka animirana obitelj, 632 Evergreen Terrace, adresa kuce u kojoj je Groening živio kao djete.


Podijeli: Facebook Twiter