Autom u autobus - 3 teško ozlijedena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vozac kije pride D. V. (49) i dvije putnice M. V. (49) i M. V. (18), svi iz Zagreba, ozlijedeni su u sudaru s autobusom pulske tvrtke Brioni u subotu oko 15.30 sati na cesti Barban - Most Raša. Prema informacijama iz OKC-a PU istarske, nesrecu, koja se dogodila na nešto više od jednog kilometra podno Barbana u smjeru Mosta Raša, izazvao je D. V. koji se kretao u smjeru Mosta Raša.

Vozac automobila je naime zbog neprilagodene brzine i mokrog kolnika nakon dugog zavoja udesno izgubio nadzor nad vozilom i prešao u suprotnu traku te se frontalno sudario s autobusom volvo koji se kretao iz suprotnog smjera, a kojim je upravljao I. A. (46) iz Pule.




- Vidio sam kako automobil ide prema nama i zakocio sam. Potpuno smo se zaustavili i onda je automobil lupio u nas, rekao nam je vozac autobusa Brioni - Pula koji se pak prema Puli vracao s redovne linije iz Splita. Vozac nam je ujedno rekao da je u autobusu bilo dvadesetak putnika koji u sudaru nisu ozlijedeni. Njih je nakon nesrece preuzeo drugi autobus i odvezao ih je u Pulu.



Na mjesto nesrece upucena su i dva kamiona Javne vatrogasne postrojbe iz Pule, no njihova intervencija ipak nije bila potrebna. Pomoc unesrecenima, prije dolaska hitne medicinske pomoci, odmah nakon sudara pružili su vozaci autobusa. Promet se zbog sudara, a kasnije i ocevida, tom dionicom odvijao jednim kolnickim trakom, a potpuno je normaliziran oko 18 sati.


Podijeli: Facebook Twiter