Autom se zaletio u susjedu i ozlijedio joj nogu

Puteljak koji dijeli parcele, novi zid i murva - mjesto gdje je Franco D. naletio na Mariju Ostojić
Puteljak koji dijeli parcele, novi zid i murva - mjesto gdje je Franco D. naletio na Mariju Ostojić

Talijanski državljanin, 49-godišnji Franco D. iz Trsta uhićen je i priveden u pritvorsku jedinicu Pu istarske zbog pokušaja ubojstva 37-godišnje Marije Ostojić iz mjesta Martinčići kraj Umaga u petak oko 17 sati. Automobilom subaru zaletio se u 37-godišnjakinju i pritisno je vozilom uz murvu i zid. Žena je srećom prošla s lakšim ozljedama. Policija je Talijana uhitila u nedjelju, dva dana nakon događaja.

Marija Ostojić o događaju nije htjela govoriti. Unatoč ozljedi lijeve noge već jučer je bila na poslu.

- Nemam vam što reći jer je sve u rukama policije, kazala nam je kratko Ostojić koju smo zatekli na radnom mjestu u kafiću u Juricanima.

U razgovoru s Marijinim bratom Zoranom i majkom Sofijom doznajemo da je Franco D. dečko njihove susjede O. M. s kojom nemaju nikakvih problema. No, unatrag dvije godine, otkad Talijan dolazi u Martinčiće, zaredali su problemi.

Loše je počelo još u petak ujutro kada je Zoran Ostojić s dva prijatelja izvodio građevinske radove oko kuće. Franco je najprije počeo psovati Sofiju bez nikakvog povoda, a potom se verbalno obrušio na Zoranove prijatelje. Na kraju je uzeo dvije sjekire i počeo mahati i prijetiti.

- Potom je ušao u automobil, dodao gas i zaletio se prema puteljku koji nas dijeli. Moja sestra Marija tada je stajala pored zida i nije se stigla ni pomaknuti, a snažni subaru je već bio na njoj. Uspjela se tek malo pomaknuti, ali ne dovoljno jer joj je vozilo zakačilo noge. Skočio sam i počeo mahati Francu da stane, no on me samo pogledao, nasmijao se i pobjegao u nepoznatom pravcu. Zvali smo policiju koja je pokrenula potragu za njim, no sam se vratio nakon dva dana, ispričao nam je brat ozlijeđene Marije Ostojić. (Napisao i snimio Mateo  SARDELIN)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter