Autom nasrnuo na dostavljaca Glasa Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dostavljac tvrtke Glas Istre trgovina Marko Maurel završio je slomljene ruke nakon incidenta s nepoznatim vozacem automobila u cetvrtak u Ližnjanu.

Prema podacima iz PU istarske, u cetvrtak oko 9 sati ispred škole u Ližnjanu nepoznati je vozac automobila pulskih registracijskih oznaka najprije prijetio smrcu, a potom je i automobilom nasrnuo na 22-godišnjaka i ozlijedio mu ruku. Policija intenzivno traga za tim vozacem i poziva gradane koji su posvjedocili incidentu da se jave na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju.

- Ispred pošte na putu prema školi s lijeve je strane ceste bio parkiran taj crveni automobil okrenut prednjim dijelom prema Medulinu, a s desne strane kombi od Pošte. Dok sam se ja izmedu njih provlacio prema školi u kombiju Glasa Istre negdje na pola taknuo sam retrovizor kombija Pošte. Nastala je manja šteta. Rekao sam tom gospodinu koji je bio nepropisno parkiran s crvenim automobilom da cu njega morati tužiti zbog nesrece. Kad je htio otici rekao sam mu da ne odlazi nego da sa mnom priceka policiju. Tada je vozac Pošte rekao da na njegovom kombiju nema štete te da ce on otici. U meduvremenu se crveni auto okrenuo u smjeru uvale Kuje, i preprijecio mi je put. Taj gospodin mi je poceo govoriti da sam ja mulac, i da šta ja njemu imam govoriti za policiju i parkiranje. Ne volim se svadati i da izbjegnem incident provukao sam se s kombijem pored tog automobila i nastavio voziti do kioska Glasa Istre. Tamo sam isporucio novine. Medutim, gospodin iz crvenog auta je parkirao ispred ljekarne i izašao van te mi je krenuo zapisivati broju tablice, ispricao nam je Marko.



Rekao je da je doticni vozac muškarac srednjih godina, a i uspio je zapamtiti broj registracijskih tablica te ih je predao policiji. Rekao je da mu se cini da je rijec o opel corsi ili nekom slicnom manjem automobilu, no, kaže da mu je policajac kojem je predao prijavu zbog kaznenog djela prijetnje rekao da broj tablica ne odgovara nikakvom opelu, ne precizirajuci kojem automobilu tablice pripadaju.

- Pitao sam ga što radi, a on mi je rekao: "Tebe cu ja riješiti, cu te ubiti". Tada sam stao na pješacki prijelaz, negdje na prve dvije crte, a on je i dalje vikao da ce me ubiti. Ja sam tamo stao jer nisam htio da ode dok ne dode policija koju sam pozvao. Medutim, on je sjeo u automobil i krenuo prema meni. Nije stao, a ja sam skocio nekako na haubu i bacio se u stranu. Sreca je da sam se docekao na noge. Ispred škole i kioska je bilo možda desetak ljudi. Vjerojatno je netko od njih vidio što se sve dogada. Kad sam se vratio u Pulu i poceo iskrcavati druge novine shvatio sam da me jako boli lakat, pa sam otišao kod lijecnika, a kasnije i na policiju, rekao nam je Marko. (napisao i snimio Srecko PERŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter