Autom na policajca, on ranio suvozača

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebački policajac pucao je sinoć iz pištolja i ranio suvozača u osobnom automobilu fiat punto koji se u zagrebačkom naselju Pešćenica nije zaustavio na njegov zahtjev već ga je pokušao pregaziti.

Policija je izvijestila da su sinoć oko 21 sat na III. Kozari put policajci u službenom automobilu bez vidljivih policijskih oznaka zvučnim i svjetlosnim signalima pokušali zaustaviti punto zagrebačkih oznaka, no nepoznati vozač nije stao, već je dao gas i naglo krenuo na jednog od policajca. On je izvadio pištolj i pucao u gume automobila koji je nastavio vožnju. Nekoliko ulica dalje ubrzo je pronađen fiat punto u kojem nije bilo vozača ni putnika, a 40-ak minuta kasnije u KBC Rebro došao je 23-godišnjak lakše ranjen hicem iz vatrenog oružja u rebra. Liječnici su o tome izvijestili policiju koja je utvrdila da je mladić bio suvozač u puntu za čijim se vozačem traga.

Ranjeni mladić od ranije je poznat po manjim imovinskim kaznenim djelima. U policiji nisu željeli otkriti zašto su policajci pokušali zaustaviti automobil, no neslužbeno se doznaje da nije riječ o postupanju zbog eventualnog prometnog prekršaja. Kažu da još istražuju sve okolnosti pucnjave pa za sada ne žele otkrivati pojedinosti. Između ostalog, ostaje nepoznato koliko je hitaca policajac ispalio i kako je umjesto guma pogodio suvozača. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter