Autom-bombom na tursko veleposlanstvo u Somaliji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Automobil pun eksploziva zabio se u zgradu turskog veleposlanstva u somalijskom glavnom gradu, usmrtivši tri osobe, navode u subotu službenici i svjedoci. "Cilj samoubilačkog napada auto-bombom bila je zgrada u kojoj su smješteni radnici turskog veleposlanstva", kazao je policajac Ahmed Mohamud za Reuters. Tri osobe su poginule, a devet ih je ranjeno, rekao je.

"Automobil je oduzeo prednost jednom turskom automobila koji je ulazio u zgradu, tada je eksplodirao i uništio ulaz", rekao je. Dužnosnik turske vlade rekao je za Reuters da je poginuo i jedan policajac. Tursko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da su tri turska službenika prevezena u bolnicu na liječenje.

Somalija se pokušava obnoviti nakon dva desetljeća građanskog rata i bezakonja. Krhka vlada dobiva međunarodnu pomoć kako bi se spriječilo da postane utočište za militante. Turska predvodi u tim naporima te je od 2011. godine ulila u tu zemlju oko 400 milijuna dolara potpora. Također želi imati veću diplomatsku ulogu u toj regiji. (Hina, foto REUTERS)


Podijeli: Facebook Twiter