Autolakireru za kradu 'unica' 14 mjeseci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog krade cetiri automobila fiat uno u nepuna tri dana sredinom svibnja ove godine, ?ulijano Stevanja (37) zvan ?uli iz Jadreški osuden je na pulskom Opcinskom sudu na ukupno godinu i dva mjeseca bezuvjetnog zatvora. Presudom mu je izrecena i sigurnosna mjera obaveznog lijecenja od ovisnosti o drogama.

Nezaposleni autolakirer, kojem su "unici" ocito posebna strast ili je pak imao neki konkretniji razlog zašto je krao upravo taj tip vozila, sva je nedjela pocinio u razmaku od tri dana, prakticki u središtu Pule, i to od 10. do 12. svibnja, kada je navecer i uhicen.

Stevanja je ukrao dva "unica" crvene boje te jedan metalik sivi i jedan srebrni. Iz privremeno otudenih auta, kojima bi napravio samo dir po gradu te ih potom ostavljao, a svi su ubrzo pronadeni i vraceni vlasnicima, uzeo bi i sve što mu se našlo pri ruci i što može poslužiti: rucnike, vrtne škare, lopaticu za vrt, naocale, reflektirajuci prsluk, rucnu autodizalicu, sjenilo za vjetrobransko staklo, trokut za vozilo, pet komada užeta, suncane naocale i CD plejer, rezervni kotac, auto-radio kasetofon i akumulatorsku bušilicu.

Za teške odnosno provalne krade dobio je ukupno godinu dana zatvora, a za oduzimanje tude pokretne stvari ukupno cetiri mjeseca, što mu je objedinjeno u jedinstvenu kaznu od 14 mjeseci "punog pansiona" iza rešetaka u Kranjcevicevoj.

Buduci da je na sudu sve priznao i prihvatio sankciju koju je sudu predložilo tužiteljstvo, to mu je, kao i držanje pred sudom te cinjenica da je otac maloljetnog djeteta, cinilo zbir olakotnih okolnosti. Na ruku mu nije išlo to što je ranije osudivan i to zbog istovrsnih nedjela. (M. VUKŠIC)

OPŠIRNIJE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD PETKA, 6. SVIBNJA


Podijeli: Facebook Twiter