Autokamp Medulin pretvaraju u sportsko-rekreacijski park!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Opcina Medulin ce hitnim i ciljanim izmjenama opcinskog Prostornog plana ukinuti gradevinsko podrucje turisticke namjene u autokampu Medulin, a cijelo to podrucje, buduci da je zemljište u vlasništvu Opcine, bit ce prenamijenjeno u sportsko-rekreacijski park, rekao je nacelnik Goran Buic na konferenciji za novinare.

"Takav politicki konsenzus 14 prisutnih od ukupno 16 opcinskih vijecnika svih politickih opcija postignut je sinoc na njihovom hitnom sastanku", dodao je predsjednik Opcinskog vijeca Darko Lorencin.

Nakon sporova oko zemljišta u kampu izmedu Opcine i turisticke tvrtke, kap koja je prelila cašu je naplata ulaska vozilima u kamp mještanima, kao i svim drugim kupacima. Sinoc su, kaže Buic, od Arenaturista dobili dopis kao odgovor na poziv za današnji sastanak, koji smo i mi najavili, a koji je intoniran tako da se da naslutiti da do raspleta na obostrano zadovoljstvo nece ni doci.

U dopisu Arenaturista koji su Medulinci podijelili novinarima stoji "prijepor možebitno prouzrocila cijena za ulaz vozilom u kamp od 750 kuna za vrijeme trajanja turisticke sezone. U tom smislu, pitamo se da li je možebitno cijena preniska s obzirom na cijenu koju cete naplacivati na parkiralištu te se cijena ulaznice može i povisiti. Ukoliko želite, usluga ulaska autom u kamp se može u potpunosti i eliminirati.

Nadalje, zadnjih dana u novinama citali smo razlicite izjave opcinskih celnika i zamolili bi da nam pošaljete prije sastanka proširenu verziju Vaših ocekivanja. Išcekujemo Vaš žurni odgovor ne bi li razumjeli da li se problemi mogu riješiti brzo i jednostavno ukidanjem usluga ili povecanjem cijene ulaska, ili ima potrebe za održavanjem sastanka." Dopis potpisuju izvršni direktori Arenaturista.

- Nude nam razgovor o povecanju cijene ulaska ili o zabrani ulaska u autokamp Medulin, a o tome nemamo što razgovarati. S obzirom na spontano okupljanje mještana protekle nedjelje ispred kampa i naše apele, ovo je uvreda za sve mještane Medulina. Blago receno, ponašanje Arenaturista je neumjesno, a mi kao mještani ne možemo koristiti vlastite resurse jer je autokamp Medulin medulinski Lungomare pa smo se odlucili na ovaj radikalan potez.

Arenaturist mještani više ne žele. Ne želimo kampiranje nego korištenje obale i bolje uvjete za sve kupace, a na taj nacin imat cemo i vece prihode. Podrucje park-šume Kašteja, na kojem se nalazi autokamp Medulin bit ce zabavni park sa sportovima na vodi koji ce biti komparativna prednost u odnosu na druge destinacije, naveo je Buic. Od sastanka u petak, dakle, nece biti ništa.

Razlog ovakvog poteza, rekao je predsjednik opcinskog vijeca Medulina Darko Lorencin, nije dopis Arenaturista nego loša komunikacija s tom tvrtkom tijekom 13 godina otkad se Opcina Medulin u zemljišne knjige upisala kao vlasnik cestica na kojima se nalazi autokamp. Niz je upitnih radnji Arenaturista, dodao je, pocevši od zabrane pristupa javnom, pomorskom dobru, do zabrane ulaska u autokamp automobilima.

- Od 2005. godine naovamo osobno sam sudjelovao u razgovorima s Arenaturistom, ali s njihove strane ništa se nije dogodilo u reguliranju naših odnosa. Moramo zaštititi interese Opcine Medulin i mještana pravnim sredstvima za što ce trebati odredeno razdoblje.

S Arenaturistom, s obzirom na iskustva proteklih godina, nemamo više što razgovarati. Gosti privatnog smještaja, koji imaju veci broj nocenja od Arenaturistovih kapaciteta, imat ce svoje kupalište sa zabavnim sadržajima, rekao je Lorencin. Dodao je da ce se uskoro održati sjednica Opcinskog vijeca Medulina, a o najnovijoj odluci Opcine bit ce obaviješteno Ministarstvo turizma i Ministarstvo graditeljstva. (Piše Petra LUKEŽ)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter