Autohtoni istarski proizvodi na Sajmu županija

Istra na Sajmu županija u Zagrebu
Istra na Sajmu županija u Zagrebu

Na ovogodišnjem Sajmu županija u Zagrebu, koji završava danas, a počeo je 19. rujna, Agencija za ruralni razvoj Istre (AZRRI), MIH i Kumparička predstavili su autohtone istarske proizvode: maslinovo ulje, pršut, delicije od mesa boškarina, kozji sir te vina s ovogodišnje Vinistre, priopćili su iz kabineta istarskog župana.

Za poseban doživljaj Istre u Zagrebu pobrinuli su se nagrađivani Istra Inspirit i Turistička zajednica Istarske županije.

Interaktivni glazbeno-scenski program Istra Inspirita "Putujmo kroz vrijeme - Devet doživljaja, more osjećaja, bezbroj okusa, jedna Istra" predstavljen je u petak, 20. rujna, s mitskim bićima Istre, Crispom, vješticom Mare, bijegom iz Kaštela po romanu Julesa Vernea te svjetionikom ljubavi, piše u priopćenju.

Ovaj glazbeno-scenski performans na interaktivan je način učinio uzvanike Sajma županija aktivnim dijelom priče, likovima istarskih legendi, mitova i priča. Scenski doživljaji Istra Inspirita osmišljeni su pod redateljskom palicom Petre Blašković. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter