Autobusi ne voze, zatvorena Zracna luka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Hitnoj je pomoci i tijekom nedjelje bilo veselo te su djelatnici cijelo vrijeme bili na terenu po Puli i šire. Glavni razlog brojnih poziva gradana bili su padovi nastali zbog proklizavanja, ali i problemi kronicnih bolesnika, doznajemo od djelatnika Hitne, u cijem je prostoru tijekom dana vladala gužva.

Iako su kolodvor i prilaz kolodvoru ocišceni, u nedjelju je javni gradski prijevoz odmarao i to na preporuku kriznog stožera i policije, koji su u ranim popodnevnim satima obavili izvid na linijama koje voze za Stoju, Verudu i Vidikovac.



- Jutros je bilo puno leda zbog cega autobusi nisu vozili. Ne vjerujem da ce tijekom dana osposobiti te linije tako da budu sigurne. Naime, problem predstavlja to što autobusima treba puno mjesta na cesti za zaokretanje, zatim je tu sniježni zid koji je nakon cišcenja cesta napravljen izmedu cekaonica i autobusa, ali i zaledeni dijelovi cesta.

Nema smisla staviti na kocku sigurnost putnika i svih vozila u prometu. Autobusi imaju zimske gume, dok se po mojem saznanju stavljanje lanaca ne prakticira nigdje u Hrvatskoj zato što bi uništavali ceste, rekao je direktor Pulaprometa Igor Škatar.



Do utorka u podne bit ce zatvorena i pulska zracna luka, a prema informacijama koje smo dobili zrakoplovi Croatia Airlinesa i tijekom nedjelje bili su ukopani u snijeg i led.


Podijeli: Facebook Twiter