Autobus se zapalio zbog kratkog spoja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kratki spoj na elektricnim vodovima od prostora za motor do upravljackog sustava uzrok je jutrošnjeg zapaljenja autobusa na autocesti Zagreb - Lipovac kod Brodskog Stupnika, rekla je glasnogovornica brodskoposavske policije Kata Nujic nakon ocevida kojemu je uz policiju bio nazocan i inspektor zaštite od požara.

U autobusu je bilo 37 putnika, od kojih 28 djece u dobi od 10 i 11 godina, clanova taekwondo klubova iz Dubrave i Preckog u Zagrebu koji su se vracali s natjecanja u Vršcu u Srbiji. Svi putnici su prije izbijanja požara napustili autobus koji je vozac zaustavio kad je primijetio da se nešto dogada.

Kad je izlazila iz autobusa, ozlijedena je desetogodišnja djevojcica kojoj je pomoc pružena u brodskoj bolnici. Nujic je dodala da ce se obaviti dodatna vještacenja autobusa da bi se utvrdila njegova tehnicka ispravnost. Doznaje se da je rijec o autobusu Neoplana zagrebacke tvrtke Deni Bus staru 14 godina.

"Na srecu, vozac je na vrijeme zaustavio autobus, otvorio vrata i sva su djeca izišla prije nego je izbio požar. Autobus je u cijelosti izgorio. Vjerojatno je djevojcica ozlijedena u naguravanju pri izlasku. Kako su djeca izlazila u brzini, bila su bosa i bez jaknica pa ih je policija prevezla u prostorije prometne policije gdje su se okrijepila cajem", rekla je Nujic.

Iako je zagrebacka tvrtka po njih poslala zamjensko vozilo, po djecu su došli roditelji i prevezli ih u Zagreb.


Podijeli: Facebook Twiter