Autobus s pulskim motivima proputovat će Europu

Novi autobus austrijske agencije oblijepljen je pulskim motivima (A. KANCELAR)
Novi autobus austrijske agencije oblijepljen je pulskim motivima (A. KANCELAR)

Dugogodišnji poslovni partner Arenaturista Pula, austrijska turistička agencija Sabtours Touristik, danas je organizirala svečanost krštenja svog novog autobusa koji je posvetila Puli i njezinoj turističkoj ponudi. Autobus je pred mnogobrojnim austrijskim turistima, prvim putnicima, krstio župnik Štinjana i kapelan policije i vojske Istarske županije Ivo Borić. Kuma novokupljenog autobusa bila je direktorica marketinga i prodaje Arenaturista Manuela Kraljević koja je šampanjcem obilježila početak "rada" novog autobusa koji će putovati diljem Europe noseći na sebi pulske motive.

- Veliko nam je zadovoljstvo vidjeti pulske znamenitosti na autobusu i sigurna sam da će doprinijeti još boljoj turističkoj promociji Pule i Istre u Europi, rekla je Kraljević koja je kasnije u pulskom amfiteatru austrijskim gostima ukratko predstavila povijest grada te spomenula niz događaja koji su se održali u Areni, među ostalim i nedavno održanu utakmicu hokeja.

Autobus austrijske agencije, jedan od 105 u njihovu vlasništvu, oblijepljen je pulskim motivima - na bočnim dijelovima nalaze se grb grada i slika dvoje mladih na plaži, dok je preko cijelog stražnjeg dijela iscrtana Arena i dio pulske luke. Kako je istaknuto na svečanosti, pred njim je proputovanje od stotina tisuća kilometara uzduž čitave Europe tijekom kojih će promovirati Pulu. Na taj je način Pula, poput Rima, Beča, Pariza, Budimpešte i drugih povijesno-kulturnih centara Europe, postala promotor turističke ponude Arenaturista, Pule, Istre i Hrvatske. (N. SOFTIĆ; snimio A. KANCELAR)

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter