Autobus oborio maloljetnu pješakinju

Ilustracija iz arhive (A. MUSEMIĆ)
Ilustracija iz arhive (A. MUSEMIĆ)

Maloljetna pješakinja iz Pule lakše je ozlijeđena u utorak ujutro kada je na nju u ulici Bartolomeo dei Vitrei naletio autobus Pulaprometa. Nesreći su, doznajemo iz PU istarske, kršenjem propisa pridonijela tri sudionika nesreće: neoprezna pješakinja, 69-godišnji vozač škode iz koje je maloljetnica izašla, a koji se nepropisno zaustavio na kolniku, te vozač autobusa koji je nepažljivo obilazio nepropisno zaustavljenu škodu.

Naime, u 7.40 sati 69-godišnji Puljanin nepropisno je zaustavio škodu u desnoj traci jednosmjerne ulice Bartolomeo dei Vitrei kako bi maloljetnica koja je dotad sjedila iza njega, izišla. Ona je potom neoprezno krenula preko kolnika.

U tom trenu naišao je autobus Pulaprometa čiji je vozač počeo obilaziti škodu te je prednjim dijelom oborio pješakinju na tlo. Ozlijeđena Puljanka prevezena je u Opću bolnicu gdje su joj sanirane lakše ozlijede pa je puštena na kućnu njegu.

Svim sudionicima prometne nesreće zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama slijede optužni prijedlozi. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter