Autobus iz BiH izletio s kolnika, 34 ozlijeđena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U bosanskohercegovačkom autobusu koji je jutros nešto prije 1 sat u blizini Kutine izletio s kolnika ozlijeđene su 34 osobe, među kojima najviše studenata iz Banje Luke, a očevidom je utvrđeno da se autobus nije sudario s drugim vozilom pa je moguće da je vozač izgubio nadzor ili je zbog umora zaspao.

Kako je priopćila Policijska uprava sisačko-moslavačka, nesreća se dogodila na južnoj traci autoceste A 3 Bregana - Lipovac između Repušnice i Kutine kad je autobus s 55 putnika tvrtke Teša-tursa iz Laktaša (BiH), kojim je upravljao 38-godišnji državljanin BiH, preko zaustavne trake izletio u odvodni kanal, gdje se prevrnuo na bok.

U nesreći su ozlijeđene 34 osobe, od kojih dvije teže. Vozilima hitne pomoći iz Kutine, Popovače, Novske i Siska prevezeni su u bolnice u Sisku i Novoj Gradiški, gdje im je pružena liječnička pomoć.

Da bi iz autobusa izvukli tri prikliještene djevojke, vatrogasci DVD-a iz Stružeca morali su rezati lim.

Među ozlijeđenima najviše je studenata Arhitektonsko-građevinskog fakulteta iz Banje Luke, koji su se vraćali iz Graza sa studijskog putovanja.

Najviše ozlijeđenih prevezeno je u sisačku bolnicu, gdje je pregledano 26 osoba.

- Nakon pružene pomoći, 23 osobe puštene su na kućnu njegu. Tri su osobe bile teže ozlijeđene, ali ne i u životnoj opasnosti, dvije su zadržane u našoj bolnici, a jedna je prevezena u Banju Luku. Jedna je pacijentica operirana zbog prijeloma nadlaktice, a druga je zadržana zbog dijagnostike i opservacije jer ima ozljedu živca, rekao je voditelj Odsjeka traumatologije sisačke Opće bolnice dr. Željko Feljan.

Protiv vozača autobusa najavljena je kaznena prijava. (Hina)

 (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter