Auto koji je usmrtio mopedista vozio mladic, a ne njegova majka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Službenici Postaje prometne policije Rijeka zakljucili su kriminalisticko istraživanje u vezi s prometnom nesrecom koja se 11. rujna dogodila u rijeckoj Ulici Giuseppea Carabina, a u kojoj je smrtno stradao 22-godišnji Mladen Lucic vozeci se na mopedu.

Nedvojbeno je utvrdeno da je u trenutku nesrece mopedom baotian upravljao 22-godišnji Antonijo Bratic, a ne Lucic, kako je nakon nesrece izjavio ozlijedeni Bratic. No, to je izjavio u stanju šoka, izvan sebe od tuge kada je na kolniku ugledao teško ozlijedenog prijatelja Lucica.

Isto tako, Bratic je bio uvjeren da je za upravljacem golfa koji im je oduzeo prednost bio muškarac, a ne žena, kao što je to policija u pocetku tvrdila nakon obavljenog razgovora s navodnom vozacicom, 49-godišnjom Ksenijom Dubovecak.

Službeno je utvrdeno da je za upravljacem golfa sjedio njezin sin Boris Dubovecak (24) te ce protiv njega biti podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesrece sa smrtnom posljedicom.

Do ovih rezultata došlo se zahvaljujuci upornosti prijatelja i školskih kolega dvojice na mopedu, koji su se neposredno prije nesrece oprostili s Braticem i Lucicem i vidjeli da je za upravljac mopeda sjeo vlasnik Bratic, a Lucic kao suvozac. Cinila im se nelogicnim objavljena verzija nesrece o tome tko je vozio.

Kada je krajem prošlog tjedna ponovo ispitan u policiji, Bratic je potvrdio da je on vozio moped, imao kacigu na glavi, opisao je tijek nesrece i bio potpuno uvjeren da je za volanom auta koji im je presjekao put sjedio muškarac.

Ove cinjenice potvrdio je i svjedok koji je s terase promatrao prizor nakon sudara. On je pak uvjeren da je nesretnom mladicu pokušao pomoci Boris Dubovecak, koji je u meduvremenu preparkirao automobil, a njegova majka kraj njega protrcala u kucnoj haljini. Sve su to detalji koje je policija pomno istražila i konacno zakljucila pricu oko ove tragicne nesrece.


Podijeli: Facebook Twiter