Austrijski pacijenti spasili bolnicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradonacelnik Rovinja Giovanni Sponza sa suradnicima primio je predstavnike rovinjske bolnice "Dr. Martin Horvat" i austrijske osiguravateljske kuce AUVA u povodu 40. obljetnice njihove poslovne suradnje. Uz urucivanje plakete podsjetio je na sjajnu tradiciju bolnice, koju je 1888. u vrijeme Austro-Ugarske izgradio Grad Bec.

Naglasio je da je suradnja s najvecim austrijskim osiguranjem AUVA bila presudna za njen opstanak, posebno u vrijeme Domovinskog rata i aktualne krize, kada je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje smanjio prihode bolnice.

Predsjednik Upravnog vijeca AUVA-e Rolf Gleissner istaknuo je da su Rovinj i Hrvatska, druga najomiljenija destinacija Austrijanaca, od njihovog prvog dolaska napredovali. Istaknuo je da na lijecenje i oporavak u bolnicu dolaze invalidi stradali u nesrecama na radu i u prometu koji u jedinstvenom ambijentu nalaze trenutke srece i zadovoljstva. Izmedu njih i osoblja bolnice nastala je velika povezanost, uspostavljena su mnoga prijateljstva, a tako je i u gradu, koji rado posjecuju.





- Nismo došli samo zbog ljepote prirode gdje je smještena bolnica, vec i zbog strucnosti i ljubaznosti osoblja na celu s ravnateljem Borivojem Cukcem i glavnom sestrom Nevenkom Zgrabljic. U Rovinju se do sada oporavljalo i lijecilo 20 tisuca naših klijenata. Buduci da je Hrvatska pred ulaskom u EU, suradnja ce se i produbiti, rekao je Gleissner te urucio prigodne darove Sponzi.

Savjetnik župana Valerio Drandic, ujedno i predsjednik Upravnog vijeca bolnice, naglasio je velik znacaj suradnje s AUVA-om, koja je rovinjskoj bolnici jaci partner od HZZO-a. AUVA je i važna karika suradnje Istarske županije s Austrijom. Zakljucio je da ce se u iducem razdoblju suradnja bolnice s austrijskim osiguranjem pojacati.

Cukac je dodao da se u radu s tisucama pacijenata iz Austrije ne sjeca ni jednog nesporazuma. Dapace, pacijenti i osoblje bolnice stvorili su prijateljski ambijent. Zaposlenici bolnice željno išcekuju dolazak austrijskih pacijenata jer im suradnja s AUVA-om donosi sigurnost radnih mjesta i opstanka bolnice. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter