Austrijski i njemacki policajci na radu u Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Osnovna zadaca austrijskih i njemackih policijskih službenika je da pomažu hrvatskoj policiji u turistickoj sezoni, posebice pri unaprjedenju komunikacije i suradnje s njemackim i austrijskim turistima te u prevenciji kaznenih djela i prekršaja", rekao je nacelnik PU istarske Loris Kozlevac na konferenciji za novinare iznoseci pojedine zakljucke nedavno potpisanog Memoranduma o razumijevanju o suradnji izmedu hrvatske, austrijske i njemacke policije.

Kozlevac je istaknuo da je medunarodna suradnja i potpisani Memorandum dobar za policijski posao, ali i izvrsna promidžba našeg turizma.

Iako je austrijskim i njemackim policajcima baza Umag i Porec, napomenuo je da ce, ukaže li se potreba, pomagati i na podrucju cijele Republike Hrvatske. Porec i Umag, rekao je Kozlevac, izabrani su zbog najveceg broja austrijskih i njemackih turista koji ondje borave tijekom sezone.

Potpukovnik iz MUP-a Austrije Omischl Verner kazao je da im je iznimna cast ponovno biti u Hrvatskoj te da im je cilj, medu ostalim, da Hrvatska bude sigurna i poželjna turisticka destinacija.

Austrijski policijski službenici su, naime, u istoj funkciji vec boravili u Hrvatskoj, ali na podrucju PU primorsko-goranske, dok su njemacki policajci prvi put u Hrvatskoj.

Andre Ullrich, casnik za vezu Savezne policije Njemacke pri njemackom veleposlanstvu u Zagrebu, izrazio je zadovoljstvo zbog sudjelovanja u projektu te da ce biti servis hrvatskoj policiji, odnosno turistima.

Na podrucju PP Umag od 1. srpnja do 4. rujna bit ce rasporedeno 10 austrijskih policajaca, a na podrucju PP Porec u istom ce razdoblju biti dvoje njemackih policajaca.

Službu ce obavljati zajedno s policajcima PU istarske u skladu s nalozima rukovoditelja, bit ce odjeveni u svoje službene odore i nece nositi oružje.


Podijeli: Facebook Twiter