Austrijski i njemacki policajci na ispomoci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Zadovoljstvo nam je da smo u Hrvatskoj i da suradujemo s hrvatskim kolegama. Iz Austrije ce u Istru doci deset policajaca. Oni vrlo dobro vladaju hrvatskim jezikom. To su ili gradišcanski Hrvati ili ljudi s migracijskom pozadinom. S Policijskom upravom istarskom suradujemo vec cetvrtu godinu i iskustva su nam jako dobra.

Drago nam je da doprinosimo tome da Hrvatska bude sigurna i poželjna turisticka destinacija", rekao je na konferenciji za novinare u PU istarskoj u petak, prilikom predstavljanja policajaca iz Austrije i Njemacke koji ce tijekom ljetne sezone pomagati kolegama u Istri, casnik za vezu austrijske policije Werner Omischl, i to na tecnom hrvatskom jeziku.

Nacelnik PU istarske Mladen Blaškovic istaknuo je važnost ovog projekta za hrvatski turizam i podsjetio da ce austrijski i njemacki policajci obavljati policijske poslove zajedno s hrvatskim kolegama.

"Primarni ciljevi hrvatskog turizma su ostvarivanje što veceg turistickog prometa uz smanjenje sive ekonomije i ilegalnog rada te poboljšanje i stabiliziranje Republike Hrvatske na medunarodnom tržištu kao sigurne, privlacne, gostoljubive, ekološki osviještene turisticke zemlje s prepoznatljivim turistickim proizvodom uz daljnju afirmaciju nacionalnog brenda.

Zadaca austrijskih i njemackih policijskih službenika je pomoc hrvatskoj policiji u obavljanju njezinih poslova, posebice u odnosu na unapredenje komunikacije i suradnje s austrijskim i njemackim turistima te u prevenciji kaznenih djela, kao i unapredenju sigurnosti prometa", rekao je Blaškovic.

U Policijskoj postaji Pula od 1. do 14. srpnja bit ce rasporedeni austrijski policijski službenici Martina Grabovac iz pokrajinskog zapovjedništva policije iz Beca te Johann Marlovits iz pokrajinskog zapovjedništva policije Gradišta.

Od 1. do 31. kolovoza na podrucju Policijske postaje Porec s hrvatskim ce kolegama na teren Stefanie Georgi i Mihaela Puskaric iz njemacke Bundespolizei. Austrijski i njemacki policajci dužnosti ce obavljati u svoji službenim odorama, ali bez oružja.


Podijeli: Facebook Twiter