Austrijska televizija uživo iz Poreca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedna od najpopularnijih glazbenih emisija Austrije, Njemacke i Švicarske - Musikantenstadl pretvorila je porecku dvoranu Žatika u žarište velikog TV-showa u kojemu je uživalo preko dvije tisuce ljudi. Rijec je tek generalnoj probi dan uoci izravnog televizijskog prijenosa koji bi prema najavama trebalo pratiti oko 7 i pol milijuna gledatelja iz zemalja njemackog govornog podrucja.

Musikantenstadl austrijske televizije ORF glazbeni je spektakl koji vec godinama vodi legendarni pjevac i voditelj Andy Borg. Emisija u prosjeku traje oko sat i 45 minuta, a ovoga je ožujka proslavila 30. obljetnicu emitiranja. Zanimljivost je da emisija nije nikada izašla izvan njemackog govornog podrucja.

Na dovodenju ove ultrapopularne emisije u Porec radi se vec tri godine. Inicijativa je potekla od turistickog promotora i vlasnika agencije Guidina, Guida Schwengersbauera koji je prije nekoliko godina predložio nadležnoj produkcijskoj kuci IP Media porecku dvoranu kao jedno od mogucih mjesta snimanja.



- Inace ORF ne izlazi izvan granica njemackog govornog podrucja sa snimanjem, jer je to jednim dijelom i rizik, ali ovaj put su rekli "ici cemo" jer je to jedan progres za program, a to je uvijek dobro. Sve je prošlo dobro što se naše produkcijske strane tice. Napravili smo duplo više slika i kruženja po Porecu za potrebe snimanja nego uobicajeno i imamo puno materijala, kaže Gerfried Zmölnig, zastupnik IP Medie.

Dolazak je odraden u režiji porecke Turisticke zajednice, a projekt su poduprli i Grad Porec, te turisticke tvrtke Riviera Porec i Plava laguna. A Porec je u showu dobio reklamu o kakvoj može samo sanjati, emisija zapocinje Borgovim uvodom u cijelosti snimljenim u starom gradu i na rivi i nastavlja se kasnijim insertima sa snimcima s mora i iz okolnih mjesta. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter