Austrijanci žele graditi shopping centar u Puli

Austrijski ulagači žele graditi pulski trgovački centar (M. ANGELINI)
Austrijski ulagači žele graditi pulski trgovački centar (M. ANGELINI)

Predstavnik austrijske MID Bau grupacije u Hrvatskoj, magistar Neven Marić, potvrdio je interes austrijskih ulagača o preuzimanju projekta velikog shopping malla uz obilaznicu pod Kaštanjera, na zemljištu između Santorijeve ulice i Pet shop centra.

To je zemljište, inače, otkupila zagrebačka tvrtka Dilutus d.o.o. koja je od Grada Pule otkupila 19 tisuća kvadrata za oko 22 milijuna kuna, a još oko pet tisuća kvadrata okolnog zemljišta otkupila je od privatnih vlasnika. Već je Dilutus najavljivao izgradnju prvog višeetažnog trgovačkog centra u Puli, a nakon neslužbenih informacija sada nam je i potvrđen interes austrijskog investitora.

- Točno je da u razgovorima sa tvrtkom Dilutus d.o.o. radimo na razvoju projekta u Puli, no zemljište još nije kupljeno, tako da je za konkretnu prezentaciju projekta jednostavno prerano.

Naša korporativna politika i iskustvo nalaže da se projekt javnosti predstavlja tek nakon što se ishodi građevinska dozvola, jer se onda u pravilu zna i točan izgled projekta i terminski plan do otvorenja, koji se onda može objaviti, kaže nam mag. Neven Marić, predstavnik MID grupacije u Hrvatskoj, koji ističe da upravo zbog toga ne može dati odgovore na pitanja, jer, osim što je prerano, ne žele biti nekorektni prema vlasniku zemljišta tvrtki Dilutus d.o.o. (G. ROJNIĆ)
 

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter