Austrijanci se utopili kod Raba i Paga

Ilustracija (arhiva)
Ilustracija (arhiva)

Posada broda Lučke ispostave Lopar izvukla je danas iz mora kod otoka Raba tijelo Austrijanca (1958.). Muškarac se, po dojavi, utopio tijekom plivanja.

Nacionalnoj središnjici za traganje i spašavanje na moru jutros u 9.55 sati je austrijski državljanin s privatne motorne jahte "Missie", pod austrijskom zastavom, javio da je njegov prijatelj otplivao oko 50 metara od plovila i da ne pokazuje znakove života.

Utvrđeno je da se nalaze kod pličine Balina, na sjevernoj strani Raba, te je ondje odmah upućeno plovilo Lučke ispostave. U dogovoru s policijom, tijelo je prevezeno u Lopar. Istraga je u tijeku.

U moru je danas nađeno i tijelo austrijskog državljanina nestalog u blizini Paškog mosta, za kojim je nakon sinoćnje dojave da je pao ili skočio s mosta u more, pokrenuta opsežna potraga.

Tijelo je iz zrakoplova Obalne straže uočeno danas u blizini Ljubačke plaže. Beživotno tijelo iz mora je izvukla posada broda Lučke ispostave Starigrad – Paklenica i potvrdila da se radi o nestalom austrijskom državljaninu C.K. (1969.) (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter