Austrijanci i s Jakovcicem, u Histriji blamaža

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iz kabineta župana veceras je priopceno da se Ivan Jakovcic u Novigradu sastao s predsjednikom istražnog povjerenstva koruškog parlamenta za Hypo banku.

"Potvrdujem da sam se u novigradskoj marini, koja je takoder predmet interesa istražitelja povjerenstva koruškog parlamenta, susreo s Rolfom Holubom, predsjednikom povjerenstva, te Peterom Pilzom, clanom austrijskog parlamenta.

Kako sam upoznat, gospoda Holub i Pilz istražuju poslove Hypo Alpe-Adria banke u Hrvatskoj i široj regiji, pa i samoj Austriji. Želim istaknuti da sam vrlo zadovoljan razgovorom te smo se dogovorili da i u buduce usko suradujemo“, navodi se u priopcenju.

Blamaža je pak rijec koja najbolje opisuje vecerašnje nastojanje Zelene stranke-Zelene alternative da organizira raspravu o aferi "Hypo". Osim što je pocetak toga necega, što se nikako ne bi moglo nazvati diskusijom, kasnilo više od sat vremena jer su istražitelji zapeli u prometu, ispostavilo se da Austrijanci nisu imali nikakva saznanja o skupu kojem su trebali prisustvovati.

Tako su prvo mislili da je rijec o konferenciji za novinare, no kad su shvatili da nije, ispricali su se uz napomenu da imaju još važnih sastanaka.

Inace, organizator tog skupa, Josip Anton Rupnik, predsjednik Zelenih, pojasnio je da je raspravu zamislio kao obracanje gradana austrijskim gostima, ne bi li im iznijeli svoja saznanja o sumnjivim kreditima Hypo Alpe-Adria banke u Istri.

Ubrzo se iz publike javila gospoda koja je ispricala pricu o ostavinskoj raspravi koja nema nikakve veze s aferom "Hypo". Taj teatar apsurda ubrzo je prekinuo Holub, strpljivo objasnivši da se ljudi s bilo kakvim informacijama mogu javiti Rupniku, koji ce ih onda proslijediti njima.

Pojasnio je i da se oni bave politickom pozadinom afere, te da je tijekom dana bilo puno novinarskih pitanja upravo o odgovornosti hrvatskih politicara.

- Mi tražimo austrijske politicke kriminalce. Hrvatska bi trebala svoje, bio je jasan Holub.


Podijeli: Facebook Twiter