Austrijanci grade trgovački centar podno Kaštanjera?

Projekt budućeg trgovačkog centra proteže se od Santorijeve ulice do Pet shopa
Projekt budućeg trgovačkog centra proteže se od Santorijeve ulice do Pet shopa

Zagrebački Dilutus d.o.o. vlasnika Željka Marića razmišlja o prodaji cijelog projekta prvog shopping malla u Puli, u podnožju Kaštanjera. Kako neslužbeno saznajemo, projekt bi preuzela austrijska grupacija MID Bau iz Klagenfurta, odnosno njena hrvatska podružnica MID Bau Nekretnine d.o.o.

Doduše, neslužbeno se saznaje da je za sada tek riječ o interesu austrijske grupacije za kupnju, koja će se vrlo vjerojatno realizirati. Detalji bi trebali biti poznati ovog tjedna, kada se okonča prezentacija projekta te će biti poznati i detalji o kupnji.

Riječ je o projektu za koji je Dilutus na javnoj licitaciji dvije ponajveće gradske građevinske čestice, ukupne površine 19.720 četvornih metara, podno Kaštanjera dao oko 22 milijuna kuna, odnosno gotovo tri milijuna eura. Zemljište se proteže između Santorijeve ulice podno Bille i Pet shop centra na obilaznici, a uz ovo zemljište Dilutus je kasnije kupio i oko pet tisuća kvadrata okolnog zemljišta od privatnih vlasnika.

Nakon propalih projekata Pula gatea i CCS ulaganja u Šijani riječ je o prvom shopping mallu takve vrste u Puli za koji se smatra da itekako nedostaje gradu.

Iz gradske uprave saznajemo da se na zahtjev investitora već krenulo u djelomične izmjene prvobitno zamišljenog projekta Dilutusa, a iako nije potvrđeno, izmjene traži budući novi investitor kojem je poznato da je ovaj projekt ocijenjen kao značajan za Pulu i da ga javnost itekako prati, a budući da je riječ o velikoj investiciji koja će otvoriti velik broj radnih mjesta i podignuti ponudu, te će se usto urbano urediti jedno područje grada, Grad je zainteresiran da se projekt realizira.

- Zatražene su izmjene projekta za ishođenje lokacijske dozvole i sada projekt izgleda puno kompaktniji i kvalitetniji te vjerujemo da bi se brzo moglo početi graditi jer će uskoro biti izdana izmijenjena lokacijska dozvola, kažu nam iz gradske uprave. (G. ROJNIĆ, snimio M. ANGELINI)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter