Austrija i Slovačka: Otkriven lanac trgovine ljudima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Austrijska i slovačka policija zajednički su otkrile razgranat lanac trgovine ljudima. Uhićeno je osam osoba, među kojima su i dvojica za koje se sumnja da su vodili skupinu.

Pripadnici skupine od 2011. su namamili 70-ak djevojaka iz Slovačke u Austriju, gdje su ih prisiljavali na prostituciju, priopćila je u utorak policijska uprava Gornje Austrije.

Policija je neko vrijeme slijedila osumnjičene, a početkom ožujka u sklopu međunarodne policijske akcije u Slovačkoj je uhićeno osam osoba. Među uhićenima su i dvojica glavnih osumnjičenih svodnika, 41-godišnjak i 42-godišnjak.

Na trag skupini policija je došla istragom u krugovima koji se bave prostitucijom. Važnu ulogu u otkrivanju lanca imala je "prodaja" jedne poljske prostitutke. Njezini su svodnici navodno zatražili 58.000 eura od jednog 45-godišnjeg Austrijanca koji se u nju zaljubio. U protivnom, zaprijetili su mu da će je predati jednoj skupini u inozemstvu.

Austrijanac im je platio traženi iznos. Poljakinja je međutim pobjegla iz javne kuće i zajedno s djevojkama iz Slovačke dala iskaz policiji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter