Austria je na gostovanju puno opasnija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uoči četvrtog kola u skupini D Europske lige trener Rijeke Matjaž Kek upozorio je da se ne treba zanositi pobjedom otprije dva tjedna, te kako je bečka Austria na gostovanju puno opasnija. 

"Ne bi bilo dobro da o ovoj utakmici razmišljamo u kontekstu utakmice u Beču. Ekipa Austrie na gostovanju je puno opasnija i unatoč svim problemima znaju odigrati taktički zrelo, odgovorno te opasno, i znaju zaprijetiti ako nemaš kvalitetnu organizaciju i reakciju kada dobiješ ili izgubiš loptu. Želimo pobjedu na Rujevici, a vjerujemo da će veliki adut biti naši navijači", rekao je, kako je u srijedu objavljeno na internetskom portalu Rijeke, trener Matjaž Kek. 

Rijeka je prije dva tjedna slavila na gostovanju u Beču (3-1), a u četvrtak u 19.00 sati očekuje se glasna navijačka podrška na Rujevici. 

"Moraš biti sto posto spreman u nogama i u glavi, i na te igrače računam. Nekad se u nogometu okrene od krasne atmosfere do puno upitnika, ali ne vidim niti jedan razlog da navijači ne bi stali iza ekipe ako ona to zasluži. A igrači će napraviti sve da Rijeka najprije pokaže srce, želju i angažman te pruži kvalitetnu igru", dodao je Kek. 

U drugom susretu skupine D atenski AEK dočekuje vodeći AC Milan, koji ima 7 bodova. AEK ima 5, slijedi Rijeka sa 3, a Austria ima 1 bod. 

"Svi znamo kakva nas utakmica očekuje, posebice nakon lošijih rezultata u domaćem prvenstvu. Uvjeravam vas da ćete gledati prepoznatljivu Rijeku, koja je igrala odličan nogomet. Nema razloga da ne odigramo mušku utakmicu. Pričali smo u svlačionici, svjesni smo da smo loše igrali u zadnjih nekoliko tjedana. Na treningu odlično radimo, ali na utakmici to nismo pokazali", rekao je veznjak Rijeke Josip Mišić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter