Australskim novinarima prijete smrću

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prijetnje smrću upućene su voditeljima australskog radija koji su izveli neslanu telefonsku šalu koja je završila samoubojstvom bolničarke iz londonske bolnice u kojoj je bila hospitalizirana supruga princa Williama, navela je u petak australska policija.

Policija je otvorila istragu nakon što je Michael Christian, jedan od autora šale, primio pismo u kojem ga se upozorava da postoje meci na kojima je ugravirano njegovo ime.

"Policija vodi istragu o prijetnjama koje su primili voditelji  sydneyskog radija", navela je policija koja je zaplijenila jedno pismo koje sadržava prijetnje i policija pokušava otkriti njegovo porijeklo.

Djelatnici Southern Cross Austereo, tvrtke koja je vlasnik radija Sydney 2Day FM, također su primili prijetnje smrću prošlog tjedna.

Australski dnevni list Daily Telegraph navodi da je desetak djelatnika privremeno smješteno u hotel i za nekoliko članova uprave osigurana je pratnja.

Nakon objave smrti bolničarke Michael Christian i njegova kolegica Mel Greig nisu se vratili pred mikrofon, osim tijekom kratkog TV razgovora u ponedjeljak kada su u suzama izrazili svoju bol i žaljenje. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter