Australski tenori nastupit će u Hrvatskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Australski glazbeni ansambl "The Ten Tenors" će u sklopu svjetske turneje Double Platinum Tour 2013 posjetiti Hrvatsku te će 1. i 2. ožujka održati koncerte u Zagrebu i Zadru.

Riječ je o prvom gostovanju u Hrvatskoj svjetskog tenorskog spektakla koji u svojim nastupima povezuje rock, pop i klasičnu glazbu, od glazbenih standarda kao što su "Bohemian Rhapsody" i "The Show Must Go On" grupe Queen, te pjesama Meat Loafa i sastava AC/DC, s naglim prijelazom na operne arije i tradicionalne australske pjesme.

Od prvog albuma "Tenorissimo!" iz 1998. do danas skupina je izdala ukupno 11 albuma te pet VHS/DVD izdanja, mahom sastavljenih od tradicionalnog opernog repertoara, često prilagođenog široj publici.

Putujuća rock-operna skupina koja "mijenja granice klasičnoga glazbenoga žanra i definiciju tenora "ima u prosjeku 250 nastupa godišnje i dosad je prodala više od 3,5 milijuna karata diljem svijeta. U Zagrebu i Zadru predstavit će repertoar sa svojeg posljednjeg albuma "Double Platinum", dvostrukog albuma od kojih je jedan temeljen na klasičnom repertoaru, a drugi na suvremenim pjesmama.

Trenutni članovi skupine su Jarred Newall, Benjamin Clark, Daniel Belle, Sebastian MacLain, Ben Stephens, Scott Muller, Thomas David Birch, Keane Fletcher, Chad Hillingus, te Paul Gelsumini, koji je ujedno i glazbeni direktor.

Turneja Double Platinum 2013., najavljena kao "veća, smionija i bolja nego ikad prije", među ostalim ih vodi gradovima Njemačke, Sjeverne Amerike i Kanade, nakon čega krajem veljače slijeću na Zagrebački aerodrom. Zagrebački koncert održat će se 1. ožujka u KC Dražena Petrovića, nakon čega u subotu 2. ožujka tenori turneju nastavljaju u Zadru, u dvorani Krešimira Ćosića. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter