Australski iseljenici za "Kuću svijetla" u Cukrićima

Zlatko Kuftić s Liberom i Daisy Soldatić i Angelom Krsanovićem
Zlatko Kuftić s Liberom i Daisy Soldatić i Angelom Krsanovićem

Australski dobročinitelji Daisy i Libero Soldatić posjetili su ovog tjedna Edukacijsko rehabilitacijskom centar slijepih Istre "Regionalni centar inkluzivnog turizma" Luč Eduka u Cukrićima.

Zlatko Kuftić, predsjednik Udruge slijepih Istarske županije, tom je prilikom ugostio i Angela Krsanovića koji je također stigao iz daleke Australije. Da je srce australskih iseljenika veliko Udruzi slijepih pokazali su nebrojeno puta, kaže Kuftić i podsjeća da su Libera Soldatića lani imenovali Počasnim članom Udruge.

- Obitelj Soldatić na Luč Eduku nikada nisu došli praznih ruku pa ni ovog puta - uručili su nam 600 australskih dolara koje su za završetak izgradnje "Kuće svjetla" donirali Angelo Krsanović, Anton Sibilić te supružnici Soldatić, kaže Kuftić. Iz udruge poručuju da bi dovršetak građevinskog objekta promovirali za 65. obljetnice postojanja Udruge slijepih Istarske županije u veljači 2016. godine.

A da bi se zaista i mogao koristiti u svom punom smislu, kako je i planirano za edukaciju, rekreaciju i druženje članova, čime bi se znatno poboljšala kvaliteta života slijepih osoba, potrebna je unutarnja stolarija, alarm i videonadzor, sanitarije prilagođene i osobama u invalidskim kolicima, namještaj i kućanski aparati. Udruzi slijepih Istarske županije za dovršetak i opremanje "Kuće svjetla" može se pomoći i pozivom na broj 060 988 988 (6,25 kuna uključujući i PDV). (Z. S.)


Podijeli: Facebook Twiter