"Australska Sarah Palin" misli da je islam država

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kandidatkinja australske nacionalističke stranke One Nation (Jedna nacija) na skorim općim izborima u rujnu objavila je u subotu da odustaje od utrke, pošto je u jednom razgovoru islam zamijenila s državom.

Stephanie Banister (27) je već drugog dana kampanje u razgovoru za australsku televizijsku mrežu Seven izgovorila niz 'bisera' zbog kojih su je odmah prozvali "australskom Sarah Palin", uspoređujući je s bivšom kandidatkinjom za dužnost potpredsjednice Sjedinjenih Država koja je zabavljala svjetsku javnost svojim ispadima u američkoj predsjedničkoj utrci 2008.

"Nemam ništa protiv islama kao države, ali doista mislim da ovdje u Australiji ne trebamo prihvaćati njihove zakone", rekla je u tom intervjuu snimljenom u srijedu.

Banister je usto kazala da tek dva posto Australaca živi po haramu - htjela je reći po Kuranu - dodatno povećavši zbrku hvaleći židovsku košer hranu.

"Židovi ne žive po haramu. Oni imaju vlastitu religiju koja štuje Isusa Krista", nadometnula je, premda judaizam ne smatra Isusa Mesijom.

Stephanie Banister je u subotu priopćila da odustaje od kandidature za mandat u parlamentu države Queenslanda iz redova stranke One Nation na općim izborima 7. rujna.

Banister, majka dvoje djece, tvrdi da je žrtva montaže kojom ju se htjelo prikazati kao "potpunog idiota".

"Zbog prijetnja upućenih Stephanienoj obitelji, njoj osobno i njezinoj djeci, zbog uvreda i golemog pritiska kojemu je bila izložena, odlučila je povući kanidaturu za zastupnicu okruga Rankina", rekao je predsjednik stranke Jim Savage. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter