Australian Open: Kraj za Čilića i Dodiga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski tenisači Marin Čilić i Ivan Dodig završili su svoj nastup na prvom grand slamu sezone Australian Openu nakon što su u trećem kolu poraženi od Talijana Andreasa Seppija i Francuza Richarda Gasqueta.

Čilić je nakon nešto više od tri sata igre izgubio 6 -7(2), 6-3, 2-6, 6-4, 6-2 od Talijana Seppija, 23. tenisača svijeta.

U statistički izjednačenom meču u kojem je Talijan na kraju ipak za nijansu bio bolji, Čilić je imao 13 asova i 75 posto realizacije poena na prvom servisu, dok je Talijan napravio šest asova i imao 71 posto realizacije poena na prvom servisu.

Naš je tenisač napravio sedam breakova od 19 koliko je imao priliku, a Seppiju je uspjelo uzeti Čiliću servis u devet navrata.

Čilić je napravio 67 neprisiljenih pogrešaka, a talijanski tenisač 66.

Također, naš je tenisač usvojio ukupno 146 poena, dok je Seppi osvojio 152. Ovo je bio njihov deveti susret i četvrta pobjeda za Talijana.

Ivan Dodig također nije imao sreće protiv desetog tenisača svijeta Francuza Richarda Gasqueta koji ga je pobijedio  4-6, 6-3, 7-6(2), 6-0 nakon dva sata i 25 minuta igre.

Naš je tenisač realizirao devet asova i 67 posto poena na prvi servis, dok je Gasquet imao deset asova i čak 87 posto realizacije poena na prvom servisu.

Dodig je napravio i 47 neprisiljenih pogrešaka, a Francuz 28. Također, Dodig je suparniku samo dva puta uzeo servis, dok je Gasquet njemu pet puta.

Ovo je bio njihov prvi međusobni susret. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter