Australian Open: Kraj i za Lučić Baroni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić Baroni priključila se Donni Vekić, Ani Konjuh i Petri Martić koje su poražene u prvom kolu prvog grand slam turnira sezone Australian Opena nakon što je od nje bolja bila Njemica Sabine Lisicki sa 6-2, 6-1 nakon sat vremena i deset minuta igre.

Lisicki, 15. nositeljica, servirala je sedam aseva, pet više od Lučić Baroni i uzela joj je četiri puta servis. Naša je tenisačica napravila 26 neprisiljene pogreške i osvojila ukupno 51 poen u meču, dok je Lisicki osvojila 75 poena.

Ovo je bio njihov treći susret i treća pobjeda 15. tenisačice svijeta. U mečevima Australian Opena koji su ranije igrani poraz u prvom kolu doživjele su i Ana Konju od koje je bila bolja Kineskinja Na Li, Donna Vekić koja je izgubila od Lucie Hradecke te Petra Martić koja je izgubila od Njemice Annike Beck.

Od Hrvatica koje su preostale na Australian Openu, Ajlu Tomljanović u prvom kolu čeka Slovenka Tadeja Majerić. U konkurenciji tenisača Ivan Dodig je eliminirao Ivu Karlovića, a drugog dana Australian Opena Marin Čilić u prvom kolu igra protiv Španjolca Marcela Granollersa. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter