Australian Open: Federer u polufinalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mlada Amerikanka Sloane Stephens plasirala se u polufinale Australian Opena gdje će igrati protiv prve tenisačice svijeta Bjeloruskinje Victorie Azarenke nakon što je u četvrtfinalu pobijedila sunarodnjakinju Serenu Williams u tri seta, 3:6, 7:5, 6:4.

Ova iznenađujuća pobjeda Sloane Stephens oduzela je priliku Sereni Williams da dođe do treće uzastopne pobjede na Grand Slam turniru, ali i omogućila Azarenki, braniteljici naslova u Melbourneu, da sačuva prvo mjesto na WTA ljestvici.

Serena Williams je imala dosta problema u meču s leđima i bolnim gležnjem, ali to svejedno ne umanjuje sjajan rezultat 19-godišnje Stephens.

"Ne znam, Bože dragi! Ovo je potpuno ludo, mislim da ću sada lijepiti svoje postere na zid", kazala je nakon meča mlada tenisačica kojoj je ovo prvo četvrtfinale Grand Slam turnira u karijeri.

Stephens je 29. na WTA ljestvici i u ponedjeljak će ući među 20 najboljih tenisačica svijeta bez obzira na rezultat susreta protiv Azarenke, koja je plasman u polufinale osigurala pobjedom nad Ruskinjom Svetlanom Kuznjecovom, trenutno 75. tenisačicom svijeta, 7:5, 6:1.

U muškoj konkurenciji britanski tenisač Andy Murray plasirao se u polufinale nakon što je uvjerljivo u četvrtfinalu svladao Francuza Jeremyja Chardyha u tri seta - 6:4, 6:1, 6:2.

Švicarac Roger Federer plasirao se u polufinale Australian Opena nakon što je u četvrtfinalu pobijedio Francuza Joa-Wilfrieda Tsongu 7:6 (4), 4:6, 7:6 (4), 3:6, 6:3.

Federer se mučio protiv Tsonge, ali je uspio nakon više od tri i pol sata igre izboriti devetu pobjedu u 12 međusobnih susreta.

U drugom polufinalu sastaju se Srbin Novak Đoković, branitelj naslova i peti tenisač svijeta Španjolac David Ferrer. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter