Australian Open: Dodig, Čilić i Vekić u drugom kolu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski tenisači Marin Čilić, Ivan Dodig i Donna Vekić plasirali su se u drugo kolo prvog grand slam turnira sezone Australian Opena, dok je Mirjana Lučić poražena.

Čilić je u prvom kolu bio bolji od Australca Marinka Matosevica 6:4, 7:5, 6:2 nakon sat i 20 minuta igre. Naš najbolji tenisač je imao realizaciju prvog servisa 76 posto, napravio je devet aseva i četiri je puta suparniku uzeo servis. Čilić će u drugom kolu igrati s boljim iz susreta između Španjolca Guillerma Garcia Lopeza i Amerikanca Rajeva Rama. Garcia Lopez je 85. na ATP ljestvici i Čilić je do sada igrao dva puta s njim i jednom ga pobijedio. Ram je 130. tenisač svijeta.

Ivan Dodig je plasman u drugo kolo zaradio pobjedom nad Kinezom Di Wuom, koji je 186. na ATP ljestvici, rezultatom 7:5, 4:6, 6:3, 6:3 nakon nešto više od tri sata igre. Naš je tenisač napravio 14 aseva, imao je 67 posto realizacije poena na prvom servisu i uspio je osam puta uzeti Kinezu servis, međutim napravio je dosta neprisiljenih grešaka, čak 58. U drugom kolu Dodiga čeka bolji iz susreta između Nijemca Tommyja Haasa i Finca Jarka Nieminema. Nijemac je 21. tenisač svijeta, a Finac 70. i ovo bi Dodigu trebao biti prvi susret s obojicom.

Mlada Donna Vekić se plasirala u drugo kolo Australian Opena nakon što je uvjerljivo nakon samo sat i deset minuta igre pobijedila Čehinju Andreu Hlavackovu 6:1, 6:2. Vekić je protiv 66. na WTA ljestvici imala pet aseva i 80 posto realizacije poena na prvom servisu. Osim toga, protivnici je uzela servis pet puta, a napravila je samo jednu neprisiljenu grešku u cijelom meču. Vekić će u drugom kolu igrati protiv Dankinje Caroline Wozniacki, 10. nositeljice s kojom do sada nije igrala ni jednom. Mirjana Lučić je u prvom kolu izgubila d Čehinje i 17. nositeljice Lucie Safarove 7:6 (4), 6:4. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter