Australci primijetili predmete u moru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Australski zrakoplov koji sudjeluje u potrazi za zrakoplovom nestalim prije petnaest dana, opazio je dva predmeta koja su plutala na jugu Indijskog oceana i jedan brod plovi prema tom području kako bi ih izvukao, za što bi mu moglo trebati nekoliko sati, rekle su u ponedjeljak australske i malezijske vlasti.

"Posada Oriona je opazila dva predmeta, prvi je okrugao, sive ili zelene boje, a drugi narančast, četvrtastog oblika", rekao je australski premijer Tony Abbott u parlamentu u Canberri.

Nije riječ o predmetima koje je u ponedjeljak ujutro opazio kineski zrakoplov.

"Brod HMAS Success je u blizini i moguće je da će se ti predmeti izvući za nekoliko sati, a najkasnije sutra ujutro", kazao je pak malezijski ministar prometa Hishammuddin Hussein na tiskovnoj konferenciji u Kuala Lumpuru. HMAS Success je opremljen dizalicom tako da može prikvačiti i vući predmete velikih dimenzija.

Na područje na kojemu su predmeti opaženi uputili su se jedan američki zrakoplov, još jedan australski P-3 Orion i jedan japanski Orion, dodaje australski premijer. "Još jednom vas upozoravam (...) da ne znamo pripadaju li ti ostaci MH370. Možda su to neki drugi ostaci", istaknuo je Abbott. "No mislimo da se ti predmeti mogu veoma brzo izvući i omogućiti pomak u rasvjetljavanju te tajanstvene nesreće".

Zrakoplov na letu MH370 nestao je u subotu 8. ožujka rano ujutro dok je iz Kuala Lumpura letio u Peking, s 239 putnika i članova posade. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter