Audiovizualno prodiranje u tkivo gradskog središta


Zgrada sjedišta Mjesnog odbora Arena bila je u srijedu navečer poprište jednog naoko neobičnog događaja u koji su bili uključeni članovi udruge Seasplash. S krova zgrade čula se glazba i bilo je jako osvijetljeno.

- Ovim događajem obilježavamo treću godišnjicu multimedijske platforme za edukaciju i razvoj VisuaLab/EduSplash. Također obilježavamo dobivanje nagrade Ambasador za najbolji edukativni program u 2017., objasnio je Boris Bjelica Bebetto iz udruge Seasplash koja je događaj organizirala.

U službi promocije

Od 19 do 21 sat na krovu sjedišta Mjesnog odbora Arena održano je tako snimanje promotivnog video spota uz nastup benda G Loop, a to su polaznici Ableton radionice koji su održali live act. Bend predvodi Marko Grbac Knapić koji je vodi Ableton radionicu i koji je okupio pet polaznika i već drugi put zajedno nastupaju. Prvi put su nastupili na događaju nazvan DIWO (Do it with others), prošle godine u svibnju u Rojcu. Događaj je bio zatvorenog tipa i nije bio otvoren za javnost.

- Spot će nam služiti za promotivne aktivnosti i u roku od neka dva tjedna bit će zgotovljen i pušten u javnost, kaže Bjelica.

Iako je mjesto zbivanja krov zgrade na adresi Gabrielle Emo 1, tik kod Arene, dio svjetlosnog performansa se emitirao i na zgradu preko puta.

- Riječ je o jednom audiovizualnom spektaklu, kako to tko već vidi, ali to jest jedan audiovizualni event kojim obilježavamo uspješno djelovanje naše multimedijske platforme za edukaciju i razvoj, kaže Bjelica koji kaže da se ne sjeća se da se nešto slično ikad radilo u Puli na ovakav način.

Ovo mjesto nije odabrano slučajno jer sam događaj ulazi u program Seasplasha nazvan Urban penetration, odnosno Urbano prodiranje u sklopu kojeg ulaze u prostore u Puli u kojima nikad nije bilo sličnih događaja te im na par sati, jedan dan ili jednu noć daju drukčiji smisao i funkciji. No, ovaj prostor, njegovo prizemlje poznato je po tome što je nekad bilo mjesto za punk i rock koncerte, tako da ima svoju povijest što se toga tiče. Danas ovdje prostorije ima i udruga antifašista Pule, a u Seasplashu se nadaju da će ponovo oživjeti ovo mjesto.

Dva koncerta u klubu Kotač

Ovaj su događaj koji je bio zatvoren za javnost ograničili za najviše 70 ljudi, a u cijeli projekt uključeni su i Marko Bolković sa svojim VisuaLabom i Seasplash sa svojim EduSplashom.

Seasplash u međuvremenu nastavlja s 11. izdanjem Seasplash platforme u sklopu programa Prosinac u gradu pa je u petak u 21 sat u klubu Kotač u Rojcu koncert jazz bendova Kozmodrum i Shugo's Foosy u sklopu programa Jazzavac.

U subotu u istom klubu u 21 sat održat će se koncert Roll your punk na kojem će nastupiti Cirkus, Mašinko, Fakofbolan i Kani Bastardi. (Mladen RADIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter