Audioart 02 u Cvajneru i Makini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas možda više ne možemo pricati o avangardnoj glazbi kao na pocetku prošlog stoljeca, no svakako možemo pricati o suvremenoj glazbi koju etiketiramo kao nekonvencionalnu, eksperimentalnu, slobodno strukturiranu ili jednostavno kao umjetnost zvuka, rekao je na konferenciji za novinare Alen Sinkauz, umjetnicki direktor 2. izdanja festivala Audioart 02, koji ce se od 1. do 3. rujna održavati u galerijama Cvajner i Makina.

Ovo je prvo samostalno izdanje Audioarta, koji se prošle godine održao u sklopu festivala Media Mediteranea, a ove godine u programu su koncerti eksperimentalne glazbe, multidisciplinarni performansi, audiovizualne instalacije i razgovori o suvremenoj elektronskoj glazbi, koja na ovom festivalu intervenira sa scensko-likovnim medijima i novim tehnologijama.

Pulski Audioart programski suraduje s Audio Art festivalom u Krakowu, pa tako 1. rujna festival otvaraju poljski kompozitori i performeri Marek Choloniewski i Lukasz Szalankiewicz (alias Zenial) performansom "Kizzy Dinetics", koji ce se održati u cetvrtak u 21 sat u galeriji Cvajner.

Nakon njih u 22 sata performans "Ho 60 anni... oggi Pula" izvest ce pionir talijanskog videoarta, elektronske glazbe i glazbene improvizacije spram slike Michele Sambin. Ovaj ce umjetnik u galeriji Makina izložiti videoinstalaciju "Looking for listening", a na istom ce mjestu izlagati i Davor Sanvincenti, i to audioinstalaciju "Silences between the waves". Otvorenje izložbe je u cetvrtak u 17 sati.

Bogat program ovogodišnjeg Audioarta nastavlja se u petak, 2. rujna u 21 sat "Solo electronicsom" americkog kompozitora Georgea Cremaschija, a u 22 sata predstavit ce se Josef Klammer iz Austrije koji ce na bubnjevima s elasticnom kožom izvesti performans "Drumming is an elastic term".

U programu festivala je i Audioarticulation, razgovor o procesu stvaranja suvremene elektronske glazbe, koji je na rasporedu u petak u 18 sati u galeriji Makina, a uz goste izvodace moci ce sudjelovati i publika.

Posljednji performans festivala u 20 sati u galeriji Cvajner održat ce plesacica i asistentica za pokret na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu Petra Hrašcanec te skladatelj i izvodac Nenad Sinkauz, koji ce izvesti performance "b kao znak za snizilicu". Ulaz je slobodan na sve programe festivala. (A. PERCAN)


Podijeli: Facebook Twiter