Audicija za film u Istarskom narodnom kazalištu

Istarsko narodno kazalište (M. ANGELINI)
Istarsko narodno kazalište (M. ANGELINI)

Audicija za film redatelja Cristiana Kolacija bit će održana sutra s početkom u 16 sati u Istarskom narodnom kazalištu-Gradskom kazalištu Pula. U pozivu na audiciju navodi se da se traže glumci stariji od 18 godina svih dobnih skupina, a od Kolacija doznajemo da će snimati film na istarskim dijalektima.

- Ovaj je film projekt na kojem radim već nekoliko godina, a moja je nakana snimiti prvi film u kojem će se govoriti na četiri istarska dijalekta. Što se potreba filma tiče, treba nam 30-ak uloga, odnosno aktera od 20 do 70 godina. Sama ideja da se radi film na istarskim dijalektima mi je zanimljiva jer takav film još uvijek nije snimljen. Uzmemo li za primjer i sinkronizirane crtiće, čak i tamo nećemo pronaći lik koji govori na jednom od istarskih dijalekata, kaže Kolacio. Dodaje i da se nada da će film proći na raznim natječajima te da je svjestan da će ga trebati i titlovati.

Cristian Kolacio rođen je u Rijeci, a trenutno živi u Taru. Zadnjih šest godina intenzivno se bavi filmom i snimio je nekoliko kratkometražnih filmova, glazbenih spotova i reklama. (B. V.)


Podijeli: Facebook Twiter